Opnieuw meer buitensport mogelijk vanaf 4 mei

Door Ben Weyts op 2 mei 2020, over deze onderwerpen: Sport, Coronacrisis
tennisveld

“De versoepeling geeft een nieuw perspectief aan de sportende Vlaming.” Vlaams minister van Sport Ben Weyts versoepelt vanaf maandag 4 mei de maatregelen voor buiten sporten. Onder meer atletiek, zeilen, golf en tennis zijn weer mogelijk. Wel gelden nog altijd strikte voorwaarden: afstand houden, een rigoureuze handhygiëne en sporten met maximaal twee en telkens dezelfde sportievelingen.

Van atletiek tot balgevoel

Tot nu toe was onze bewegingsvrijheid beperkt tot wandelen, fietsen, joggen of skeeleren. Vanaf 4 mei mag er meer. Concreet mag je nu buiten sporten en bewegen met inachtneming van social distancing en uiteraard met de nodige handhygiëne vóór en na het sporten. Ook het sportmateriaal moet vóór en na het sporten ontsmet worden, herhaalt minister Weyts. “Op deze manier worden niet alleen atletiek, zeilen, golf of tennis weer mogelijk, maar ook oefenen op balgevoel, techniek en shots in balsporten kan, net zoals in andere sporten. Competitie blijft evenwel verboden.”

Handen ter plekke wassen

Voorlopig blijven de kleedkamers, douches en kantines aan de sportaccommodaties gesloten. Toiletten mogen open gaan, bij voorkeur zelfs, omdat je je handen het best ter plekke wast aan de wastafels. Als ze opengaan, is het noodzakelijk dat de uitbaters de hygiëne kunnen garanderen. Verhuur of verkoop van sportmateriaal is niet toegestaan.

Op een veilige en gezonde manier bewegen

De versoepeling biedt nieuw perspectief aan de sportende Vlaming, meent minister Weyts. “Ook onze sportorganisaties nemen hun verantwoordelijkheid op om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om op een veilige en gezonde manier te sporten en te bewegen. Daarbij moeten alle sporters maximaal de gedragsregels respecteren.” Voor alle duidelijkheid: je kan dus sporten met twee andere, steeds dezelfde personen met wie je niet onder hetzelfde dak woont.

Wat mag en wat niet?

De FAQ’s over recreatie en buitenactiviteiten vind je terug op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ of op de sites van de respectieve sportorganisaties.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is