Er moeten steeds meer dieren opgevangen worden in een asiel. Eén van de oorzaken ligt bij mensen die huisdieren cadeau kregen. Als een dergelijk cadeau doordacht is, dan wordt het een feest voor mens én dier. In het andere geval wordt het noch voor mens noch voor dier een pretje. 

Een dier is geen zak chips

Daarom lanceert Ben Weyts in de aanloop naar Kerstmis en Nieuwjaar een campagne om meer mensen bewust te maken dat er serieuze verantwoordelijkheden verbonden zijn aan een huisdier. Met de boodschap: ‘Een dier is (g)een cadeau’, wil Weyts wijzen op het belang van een doordachte dierenaankoop. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar alleen als het een doordachte beslissing is”, zegt Weyts. “Een dier is geen zak chips die je voor een feestavond uit het rek plukt.” 

Nuttige informatie

Wie een dier in huis wil halen, kan op www.huisdiertest.be nagaan of er voldoende over werd nagedacht. Daarnaast vindt men op www.huisdierinfo.be per diersoort alle info om het dier goed te verzorgen. Wie er goed over heeft nagedacht en zeker is dat het dier goed verzorgd kan worden, vindt een ruim aanbod op www.adopteereendier.be. Daar zijn alle dieren te vinden die momenteel in een erkend Vlaams dierenasiel verblijven.

Onderwerpen