Meer dan half miljard extra middelen voor Onderwijs

Door Ben Weyts op 30 september 2022, over deze onderwerpen: Schoolinfrastructuur, Energiebeleid
Ben Weyts

Er komen tussen 2022 en 2027 meer dan een half miljard euro extra middelen bij voor het onderwijs. Scholen krijgen nog dit jaar 67 miljoen euro extra middelen om de gestegen energiefacturen te helpen betalen. Dat wordt herhaald in 2023. Daarbovenop investeert Vlaanderen de komende jaren jaarlijks 83 miljoen euro extra. Bovenop het half miljard extra middelen komt er ook 100 miljoen euro extra beschikbaar voor renteloze energieleningen voor scholen.

“Het onderwijsbudget is nog nooit zo hoog geweest als vandaag”, zegt Ben Weyts. “Sinds het begin van deze regeerperiode hebben we al 1,6 miljard euro extra budget geïnvesteerd. Er zijn dan ook grote uitdagingen. Al jaren is er een lerarentekort en de onderwijskwaliteit staat al lang onder druk. Bovendien voelen de scholen nu de oplopende inflatie en de stijgende energiefacturen.”

Eenmalige én structurele steun

“Op korte termijn kunnen scholen rekenen op extra hulp om de energiecrisis door te komen, op lange termijn komt er nog meer budget voor investeringen in onderwijskwaliteit”, zegt Weyts. “Er komt niet alleen eenmalige steun, maar ook structureel extra middelen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is