De Gordeleditie van 2020 werd door corona omgevormd tot een fietsweek, om alle deelnemers te spreiden. Om de wandelaars en fietsers warm te maken voor deze alternatieve editie, beloofde minister Weyts een extra struik of boom voor elke deelnemer die zich vooraf inschreef. Meer dan 7.500 wandelaars en fietsers registreerden zich. Uiteindelijk werden iets minder dan 8.000 Gordelbomen geplant.

Succesverhaal

Door het grote succes kreeg de actie na de Gordeleditie van 2021 een vervolg. Met succes. Samen met de organisatoren en de vele vrijwilligers hoopte bevoegd minister Weyts op 15.000 nieuwe Gordelbomen. Uiteindelijk kan er worden afgeklopt op 15.745 Gordelbomen in 26 gemeenten. “Een succesverhaal”, zegt Vlaams minister Ben Weyts.

Sociaal aspect

Het project van de Gordelbomen heeft ook een sociaal aspect. Voor de aanplant van de 15.745 Gordelbomen, kon men rekenen op meer dan 250 vrijwilligers. Deelnemende gemeenten mobiliseerden buurtbewoners, maar ook bedrijven gebruikten het als teambuildingsactiviteit. Met de komende Gordeleditie van 2022 wordt de boomplantactie opnieuw herhaald.

Onderwerpen