Zondag 1 september 2024 staat in het teken van de Gordel in de Vlaamse Rand. De Gordel is een uniek evenement met een heldere boodschap: de Rand is groen en Vlaams. Dit jaar is Dilbeek - waar Vlamingen thuis zijn - de focusgemeente, wat perfect past in de keuze van de laatste jaren om de oorspronkelijke boodschap van de Gordel weer meer te benadrukken. Net dit jaar viert Cultureel Centrum De Westrand trouwens zijn vijftigste verjaardag. Het wordt dus sowieso één groot feest, met naast de gekende fiets- en wandeltochten en randactiviteiten ook enkele verrassingen. 

Opvallende nieuwigheden

De Gordel 2024 pakt op zondag 1 september uit met een reeks opvallende nieuwigheden. Zo slaat de organisatie de handen in elkaar met de mensen van de Special Olympics om op het Provinciaal Domein in Huizingen een cross-initiatie op poten te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is dit jaar ook een aanbod met straatsporten, zoals skateboarden. En tussen de torens van het gemeentehuis van Dilbeek wordt een avontuurlijke slackline gespannen, zodat je op strak gespannen band kan balanceren op grote hoogte. Daarnaast is er ook dit jaar opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan de klassieke fiets- of wandeltochten.

Een boom extra voor elke deelnemer

Alle geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven. Met een inschrijving draag je rechtstreeks bij aan de verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Voor elke geregistreerde deelnemer wordt een extra boom of struik aangeplant.  “We willen zoveel mogelijk Vlamingen betrekken en ook daarom breiden we het aanbod steeds verder uit”, zegt Weyts. 

Onderwerpen