Ben Weyts werkt protocol uit voor voetbalwedstrijden in 1A en 1B

Door Ben Weyts op 23 augustus 2020, over deze onderwerpen: Sport, Coronacrisis
voetbal

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met onder meer de Proleague een protocol uitgewerkt voor de organisatie van voetbalwedstrijden in 1A en 1B. Het protocol beschrijft welke procedure moet gevolgd worden en welke maatregelen zeker moeten vervat zitten in de aanvragen van clubs. “Als ik als sportminister kansen zie om sportactiviteiten op een veilige manier te organiseren, dan grijp ik die kans.”

Elke club moet aanvraag indienen

Omdat elke club anders is, moet elke club apart een aanvraag richten tot het lokaal bestuur, dat vervolgens een voorstel doet richting de bevoegde sportminister. Die beslist op grond van onder andere een advies van een viroloog. In hun aanvraag moeten de clubs een aantal maatregelen garanderen: geen wachtrijen, elke bubbel moet 1,5 meter afstand houden van de andere, aparte tijdvakken voor in- en uitstroom, specifieke signalisatie, mondmaskerplicht, ontsmettingsmiddelen overal gratis ter beschikking, een maximum van 400 mensen per afgesloten compartiment, enzovoort.

Sport geeft kleur aan het leven

Minister Weyts beseft dat het niet zal zijn als voor corona. “Daarvoor gelden er te veel veiligheidsmaatregelen en beperkingen. Maar met dit kader kunnen we langzaamaan de draad opnieuw opnemen. Grote sportieve evenementen zoals voetbalwedstrijden brengen mensen samen, geven kleur aan het leven, zetten aan tot sporten.  Ook andere landen doen inspanningen om opnieuw evenementen met publiek te organiseren. Als wij achterblijven, dan roepen we onszelf uit tot de voornaamste broeihaard van corona. Als we willen dat de Vlamingen gemotiveerd blijven om zich goed te houden aan de vele maatregelen, dan moeten we ook positieve perspectieven bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is