Ben Weyts over Digisprong in De Afspraak: “Onszelf opnieuw naar de internationale kopgroep katapulteren”

Door Ben Weyts op 15 december 2020, over deze onderwerpen: Leerkrachten en directies, Schoolinfrastructuur, Kleuterschool en basisonderwijs, Secundair onderwijs
Ben Weyts

“Onze Vlaamse welvaart en welzijn hebben we allemaal te danken aan ons onderwijs.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sprak in De Afspraak over de tegenvallende scores van Vlaamse tienjarigen in internationaal onderzoek. De minister schuift drie zaken naar voren om die negatieve tendens sinds 2003 te keren. “Eén: focus op de basis: Nederlands en wiskunde. Twee: eindtermen die lat hoger leggen. En drie: Vlaanderenbrede proeven om onszelf een spiegel voor te houden.”

Digisprong om ICT-achterstand in te halen

Minister Weyts gaf ook uitleg bij de Digisprong, zijn plan om voor alle leerlingen in het vijfde leerjaar een laptop te voorzien. “Vlaanderen heeft een achterstand op het vlak van ICT in het onderwijs. We zitten in de staart van het OESO-peloton. Met de Digisprong willen we onszelf vanuit die achterstand naar voren katapulteren.” De minister benadrukte dat de scholen eigenaar zullen zijn van laptops of tablets.

Bekijk Ben Weyts in De Afspraak op VRT NU (beschikbaar tot 14 januari 2021)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is