Ben Weyts geeft sportverenigingen steun in energiecrisis

Door Ben Weyts op 7 november 2022, over deze onderwerpen: Sportinfrastructuur
kind in turnles

Vlaams minister van Sport Ben Weyts wil sportclubs op zowel korte als lange termijn ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Vlaanderen heeft hiervoor een steunpakket van 53 miljoen euro klaar, in de eerste plaats voor structurele maatregelen. “Heel wat van onze sportclubs zijn in deze crisis extra kwetsbaar, omdat ze in het verleden onvoldoende hebben kunnen investeren in energiezuinigheid en duurzaamheid”, zegt Weyts. “We moeten deze crisis aangrijpen om een structurele verbetering te realiseren voor de clubs.”

De hele samenleving en dus ook de sportsector wordt getroffen door stijgende energieprijzen. Ben Weyts maakt daarom een pakket vrij van 53 miljoen euro om de sportclubs te ondersteunen tijdens de energiecrisis. Concreet gaat het grotendeels om energieleningen, waarbij sportclubs of sportfederaties tot 1 miljoen euro kunnen lenen aan slechts 1 procent rente om energiebesparende investering te doen.  Daarnaast voorziet Vlaanderen 3 miljoen euro om sportclubs die nu al in de problemen komen door de stijgende energiefacturen op korte termijn hulp te bieden.

“Onze sportclubs zijn geen eiland in onze samenleving”, zegt Weyts. “Met dit steunpakket zetten we bewust heel sterk in op investeringen rond duurzaamheid en energiezuinigheid die op lange termijn zullen renderen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is