Ben Weyts blikt in de Zevende Dag vooruit naar heropening scholen

Door Ben Weyts op 15 november 2020, over deze onderwerpen: Leerkrachten en directies, Schoolinfrastructuur, Kleuterschool en basisonderwijs, Secundair onderwijs, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Coronacrisis
Ben Weyts in De Zevende Dag

“Het is mijn taak om het recht op leren te garanderen voor kinderen en jongeren.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts blikte in de Zevende Dag vooruit op de heropening van de scholen na twee weken herfstvakantie. Hij riep de secundaire scholen op om de mogelijkheid om 50 procent contactonderwijs te organiseren zoveel mogelijk te benutten.

School is veilige haven

Minister Weyts verdedigde de beslissing om de scholen opnieuw te openen. “Dit is geen roekeloze keuze. We hanteren strenge veiligheidsmaatregelen, die de scholen bovendien goed naleven.” De minister wees ook op het belang van open scholen voor maatschappelijk kwetsbare kinderen. “Er is een reden waarom organisaties als Child Focus ervoor pleiten de scholen open te houden. Voor sommige kinderen is de school, helaas, de enige veilige haven.”

Beluister Ben Weyts in de Zevende Dag over de heropening, maar ook over sneltests voor leerkrachten en gratis laptops.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is