Ben Weyts ambitieus over contactonderwijs: “Ik ga ervan uit dat iedereen na de paasvakantie weer voltijds naar school kan”

Door Ben Weyts op 3 maart 2021, over deze onderwerpen: Secundair onderwijs, Welzijn, Minderjarigen
Ben Weyts

“Ik ga ervan uit dat we erin slagen om de derde golf te onderdrukken. Dat ziet er voorlopig niet slecht uit.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts herhaalde in De Ochtend op Radio 1 zijn ambitie om iedereen na de paasvakantie weer voltijds naar school te laten gaan. Indien de coronacijfers meevallen wil minister Weyts al voor de vakantie bekijken wat mogelijk is. “We gaan elke kans te baat nemen als die zich aandient. Als de virologische situatie het toelaat, gaan we proberen te zorgen voor meer contactonderwijs voor meer jongeren.”

Onthutsende vaststelling: voor veel jongeren is school enige veilige thuis

Ben Weyts uitte daarnaast zijn ongerustheid over de cijfers rond welzijn. “Het aantal dossiers waar de CLB’s melden: ‘hier moet je optreden, ook al wil het betrokken gezin dat niet’, is verdubbeld. Meer nog, het aantal dossiers dat door de CLB’s rechtstreeks aan het parket wordt bezorgd is vertienvoudigd. De onthutsende vaststelling is dat in een welvarend land als Vlaanderen voor sommige jongeren het onderwijs de enige veilige thuis is.”

Beluister Ben Weyts in De Ochtend.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is