3.000 euro steun voor elk erkend dierenasiel in Vlaanderen

Door Ben Weyts op 27 december 2019, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
hond

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts geeft elk erkend dierenasiel een financiële impuls van 3.000 euro. Het is de allereerste keer dat de Vlaamse Overheid financiële steun voorziet voor dierenasielen. De asielen krijgen het geld zodra ze gebruik maken van het beheerprogramma Animal Shelter en dieren ter adoptie aanbieden via de website www.adopteereendier.be. “We slaan twee vliegen in één klap. We geven dierenasielen een financieel steuntje in de rug én we zorgen ervoor dat alle asieldieren uit heel Vlaanderen samenkomen op één website.”

Twee voorwaarden

Elk erkend asiel in Vlaanderen krijgt een eenmalige impuls van 3.000 euro. Er zijn slechts twee voorwaarden verbonden aan de steun: de asielen moeten voor 30 april 2020 gebruik maken van het beheerprogramma Animal Shelter en het platform www.adopteereendier.be. Zo kunnen de asielen hun werking verder professionaliseren en kunnen nog meer Vlamingen de weg naar het asiel vinden. “De asielen verdienen dit financiële duwtje in de rug al lang. Ik ben blij dat het eindelijk gelukt is om daarvoor budget binnen te halen. Dankzij de belangeloze inzet van alle asielmedewerkers worden elk jaar talloze dierenlevens gered of beter gemaakt.”

Eerst kijken bij dierenasielen

Al van bij zijn eerste aantreden als dierenminister zoekt Ben Weyts manieren om de asielen te ondersteunen. Zo kwam er in de vorige regeerperiode een gratis opleiding op maat van asielmedewerkers, die veelal vrijwilligers zijn. Daarnaast groepeert het digitale platform www.adopteereendier.be alle asieldieren die ter adoptie aangeboden worden. Zo krijgen alle geïnteresseerden een overzicht van de dieren die in asielen wachten op een warme thuis. “We willen dat alle Vlamingen die een dier in huis willen halen eerst kijken naar het aanbod van onze dierenasielcentra.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is