VVS en Weyts werken samen aan mentaal welzijn van studenten

Door Ben Weyts op 27 mei 2020, over deze onderwerpen: Hoger onderwijs, Welzijn, Coronacrisis

“Je kan geen veilige en gezonde leeromgeving aanbieden zonder genoeg oog te hebben voor het mentaal welzijn van studenten.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) slaan de handen in elkaar om het mentaal welzijn van studenten te versterken. “De coronacrisis heeft sluimerende uitdagingen aan het licht gebracht”, zegt Weyts. “We gaan er nu voor zorgen dat de aandacht voor het mentaal welzijn van de studenten niet meer verslapt.”

De coronacrisis heeft de Vlaamse studenten midscheeps geraakt. Het semester werd zwaar verstoord en de examens vinden plaats in ongeziene omstandigheden. De hogescholen en universiteiten doen grote inspanningen om zoveel mogelijk ondersteuning te voorzien, maar de normale omkadering valt vaak weg voor studenten. De coronacrisis vestigt zo de aandacht op een sluimerende uitdaging: het mentaal welzijn van de studenten.

Blijvende aandacht voor mentale welzijn van studenten

Weyts en de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) slaan de handen in elkaar om het mentaal welzijn van studenten te versterken. Weyts maakt middelen vrij om onderzoek te doen en om een conferentie te organiseren voor experten, beleidsmakers en studenten. Zo houden ze het aandachtspunt op de agenda en krijgen ze concrete beleidsaanbevelingen. De VVS reageert positief op de samenwerking. “Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ontdekt dat dit onderwerp nog meer aandacht verdient. We gaan er nu voor zorgen dat het onderwerp niet meer van de radar verdwijnt. Ik ben blij dat we ook op dit kunnen samenwerken met de VVS”, besluit Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
1
De gemiddelde score is