Vlaamse Rand

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts wil een breed beleid voeren om de Rand leefbaar, groen en Vlaams te houden. De nabijheid van de grootstad Brussel stelt de Rand immers voor specifieke uitdagingen die een specifiek beleid verdienen. De Vlaamse gemeenten rond Brussel zijn gastvrij en staan open voor nieuwkomers. Mensen die uitwijken naar de Vlaamse Rand willen we in een warm integratiebad trekken - maar dan moet er natuurlijk wel voldoende water in dat bad staan. De Rand moet dus een warme thuis zijn voor 'oude' en 'nieuwe' Vlamingen.
Het aanmoedigen en versterken van het Nederlands speelt een belangrijke rol in het beleid van Ben. Taal emancipeert mensen en vormt het bindmiddel van onze gemeenschap. We willen nieuwkomers alle kansen geven om zich goed te integreren en Vlaming onder de Vlamingen te worden. Ben gaat ook samenwerken met zijn collega-ministers, want eigenlijk zouden álle ministers uit de Vlaamse Regering een beetje minister van Vlaamse Rand moeten zijn.

De volledige Beleidsnota over de Vlaamse Rand kan u nalezen via deze link.

Nieuws over dit onderwerp

Door Ben Weyts op 28 april 2017, over deze onderwerpen: Toerisme, Vlaamse Rand

De Vlaamse Regering steunt de vraag van de gemeente Tervuren om erkend te worden als ‘toeristisch centrum’. Dat zou concreet betekenen dat zondagsopeningen mogelijk worden. “We willen de handelaars en uitbaters in Tervuren de ruimte geven om in te spelen op de komst van nog meer toeristen”, zegt …