Weyts verlaagt drempel naar vakantie

Door Ben Weyts op 30 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Toerisme

Vlaams Minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts stelt via De Lijn 10-rittenkaarten, voor een jaarlijks totaal bedrag van € 50.000, ter beschikking aan vakantiegangers die via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen een meerdaagse vakantie boeken. Weyts verlaagt hiermee de drempel voor élke Vlaming die recht heeft op vakantie. “Ik wil toerisme binnen het bereik van iedereen brengen.”

Het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen brengt sociaal bewogen toeristische ondernemers, lokale overheden, sociale organisaties en vakantiegangers met een laag inkomen samen. Het Steunpunt Vakantieparticipatie onderhandelt over sociale tarieven, bundelt het aanbod en maakt zo daguitstappen en korte vakanties mogelijk voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven. “Voor de meeste Vlamingen lijkt vakantie vanzelfsprekend, maar vaak behoort een week vakantie bij heel wat gezinnen niet tot de mogelijkheden”, zegt Weyts.

Met de 10-rittenkaart geraakt de vakantieganger niet alleen op zijn vakantiebestemming, maar het betekent vaak ook een opstap naar het gebruik van openbaar vervoer in eigen gemeente of stad.

Bovendien startten De Lijn en het Steunpunt Vakantieparticipatie een “Train de trainer-traject” op, waarbij enkele ervaringsdeskundigen in de armoede een folder aanreiken over het gebruik van het aanbod van De Lijn. In de folder wordt onder andere uitgelegd welke tarieven er zijn en hoe je de belbus kan gebruiken. Wanneer vakantiegangers via het Steunpunt Vakantieparticipatie een vakantie boeken, krijgen ze de folder “Train de trainer” mee en wordt hen de gratis 10-rittenkaart aangeboden.

De nieuwe overeenkomst garandeert een hechte samenwerking tussen De Lijn en het Steunpunt Vakantieparticipatie voor 2018 en 2019. “Door dit engagement maken alle partners vakantie in Vlaanderen mogelijk voor meer mensen”, besluit Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is