Weyts maakt 2.56 miljoen euro vrij voor mobiliteitsoplossingen op maat

Door Ben Weyts op 22 oktober 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 2.56 miljoen euro uit voor bedrijven die investeren in duurzaam woon-werkverkeer. Met die steun kunnen bedrijven mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, carpooling openbaar vervoer, randparking… “We investeren in harde argumenten die chauffeurs bekeren tot een van de alternatieven voor de auto”, zegt Weyts.

Het Pendelfonds ondersteunt werkgevers en overheden die initiatieven aanbieden voor een duurzaam woon-werkverkeer. “Ik wil de Vlamingen verleiden om ook in het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets of de bus”, zegt Weyts.

36 Vlaamse bedrijven kunnen, na de 10e oproep van het Pendelfonds, rekenen op ruim 2.56 miljoen euro steun. Met dat geld investeren bedrijven en overheden in een uitgebreid fietsaanbod, treinabonnementen, of in de aanleg van bijvoorbeeld een carpoolparking op het bedrijventerrein.

Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk zet resoluut in op fietsinfrastructuur met de aanleg van een fietspad en de bouw van een fietsenstalling. BASF Antwerpen biedt de fietsende werknemer optimaal comfort met een fietskluis, douches en lockers. Deloitte Services & Investments in Zaventem koopt onder meer 7 e-bikes, 200 plooifietsen en bijhorende fietshelmen aan. Uitgeverij die Keure NV uit Brugge least enkele e-bikes en zorgt voor de fietsuitrusting van de werknemer.  MFC Sint-Gregorius in Gentbrugge kiest voor de totaalaanpak en legt 15 carpoolplaatsen, een fietsenstalling en een wandel- en voetweg aan.

“Elke organisatie heeft uiteraard haar eigen aanpak, maar ze zetten zich allen in om hetzelfde te bereiken: het woon-werkverkeer duurzamer maken”, stelt Weyts. “Door alternatieven slim te combineren, bereik je in veel gevallen nu al sneller en vlotter je werk.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is