Weyts laat DIVA Antwerpen schitteren met 3,4 miljoen euro

Door Ben Weyts op 9 september 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 3,4 miljoen euro in DIVA – Antwerp Home of Diamonds. Het  belevingscentrum aan de Suikerrui moet een toeristische topattractie worden die bezoekers uit de hele wereld kan verleiden. “DIVA zal de diamantstad Antwerpen laten schitteren tot ver in het buitenland”, zegt Weyts. “De hele Antwerpse binnenstad zal daar mee de vruchten van plukken”. 

Antwerpen heeft al veel toeristische troeven, maar het internationale publiek is altijd op zoek naar nieuwe beleving. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert daarom gericht in ambitieuze projecten die een hefboom kunnen zijn voor de hele omgeving. Weyts trekt de kaart van grotere projecten, om een maximaal economisch effect te realiseren. 

Weyts investeert nu via Toerisme Vlaanderen 3,4 miljoen euro in DIVA – Antwerp Home of Diamonds. Dat belevingscentrum komt pal in het historische hart van Antwerpen en zal de bezoeker onderdompelen in de sprankelende wereld van de diamant. Via een interactieve belevingstour zal je elk aspect van de veelzijdige diamant leren kennen.

“Antwerpen is het kloppende hart van de internationale diamanthandel”, zegt Weyts. “Die troef gaan we nu toeristisch sterker uitspelen. De diamant is internationaal gegeerd en wordt spontaan geassocieerd met grote klasse. Een bezoek aan Antwerpen krijgt er een nieuw hoogtepunt bij”.

DIVA mikt jaarlijks op wel 200.000 bezoekers. De investering wordt een hefboom voor de hele Antwerpse binnenstad. Zo komt er bijvoorbeeld bewust geen horeca binnen het DIVA, zodat nabijgelegen horecazaken maximaal een graantje kunnen meepikken. “DIVA kan ook een kapitaalkrachtige groep bezoekers aantrekken”, denkt Weyts. “

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is