Week van de Mobiliteit: grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen

Door Ben Weyts op 10 september 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Fietsen
Week van de Mobiliteit: grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen

Tijdens de komende Week van de Mobiliteit, van 16 tot 22 september, vindt ook de allereerste FietsTelweek plaats. Dan tellen 136 Vlaamse steden en gemeenten fietsers op meer dan 400 vaste en mobiele telpunten op strategisch uitgekozen locaties. Maar ook de fietsers zelf kunnen letterlijk meetellen dankzij de FietsTelApp. "Meten is weten", reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Hoe meer data, hoe meer zicht we hebben op de noden van fietsers.”

Vlaanderen is de derde fietsregio in Europa, maar toch weten we heel weinig over fietsers. De resultaten van het grootste fietsonderzoek ooit in Vlaanderen moeten helpen om het fietsbeleid op alle niveaus te verbeteren. “Meer fietsen is goed voor de mens, voor het milieu en voor de economie", aldus Weyts. “Ik wil de Vlamingen verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan en de fiets ook promoten in het woon-werkverkeer.”

FietsTelApp

Het innovatieve van de FietsTelweek is dat fietsers zelf meewerken door hun eigen fietsgedrag te registreren met behulp van een FietsTelApp op hun smartphone. Die brengt het aantal fietskilometers en de gevolgde routes in kaart en vertaalt die naar nuttige informatie voor de fietser, zoals de impact op mobiliteit, gezondheid en klimaat.

Download de FietsTelApp en doe mee aan het grootste fietsonderzoek. Zo maak je kans op schitterende prijzen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is