Volksverhuis naar Rock Werchter in goede banen dankzij De Lijn

Door Ben Weyts op 24 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Toerisme
DeLijn

Van woensdag 24 juni tot en met maandagmiddag 29 juni zetten 175 chauffeurs hun beste beentje voor om duizenden muziekliefhebbers vlot en veilig van en naar de weide van Rock Werchter te brengen. "Het is een echte volksverhuis", lacht Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. "Met de brede inzet van De Lijn zorgen we dat Werchter een feest blijft, ook op de weg". 

Elk jaar opnieuw worden er 120.000 passagiers vlot, veilig en duurzaam vervoerd van en naar het muziekfeest in Werchter. “Dankzij de samenwerking tussen De Lijn en Rock Werchter begint en eindigt het festival niet met ongeziene verkeerschaos.  Al voor het tiende jaar op rij is het busvervoer inbegrepen in het festivalticket. Voor De Lijn is het een sterk organisatorisch staaltje, want natuurlijk blijven we het gewone busvervoer ook gewoon garanderen”, zegt Weyts. 

Ook in zijn hoedanigheid van minister van Toerisme is Weyts tevreden. "Rock Werchter lokt volk uit de hele wereld. Voor veel van die internationale gasten is het een eerste kennismaking met Vlaanderen. Ik wil een goede eerste indruk maken, met een vlotte ontsluiting van de festivalweide". 

Bekijk het verslag van ROB TV hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is