Vlaanderen manifesteert zich op culinair gebied

Door Ben Weyts op 17 oktober 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

De Flanders Food Faculty, de netwerkorganisatie van culinair Vlaanderen, pakt uit met een  Manifest dat de kracht van onze keuken samenvat. Op basis van het Vlaams Culinair Manifest gaan onze chefs zich sterker profileren op het wereldtoneel. “Vlamingen waren tot nu te bescheiden over hun vakmanschap” zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “We gaan onze culinaire troeven nu echt uitspelen”.

Vlaanderen mag trots zijn op zijn keuken. Nergens anders vind je op zo beperkte oppervlakte zoveel sterren bij elkaar, en nergens is de kloof tussen sterrenrestaurants en de ‘gewone’ keuken zo klein. Toch duikt Vlaanderen nog te weinig op in de internationale lijstjes van culinaire topbestemmingen.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil de associatie tussen Vlaanderen en lekker eten versterken en internationaal in de kijker werken. Weyts verzamelde 19 ‘captains of gastronomy’ in de ‘Flanders Food Faculty’, de professionele netwerkorganisatie van en voor culinair Vlaanderen.

De Flanders Food Faculty komt nu met het Vlaams Culinair Manifest: een heldere en kernachtige tekst die het unieke karakter van onze keuken scherpstelt. In Vlaanderen tillen we topproducten uit de hele wereld naar een hoger niveau, we combineren eeuwenoude traditie met frisse innovatie en we hebben een rijke tafelcultuur die deel uitmaakt van zowat elk aspect van het maatschappelijke leven.  

“In Vlaanderen kan je genieten aan elke tafel en elke toog – dat is echt wel uniek”, zegt Weyts. “Dit Manifest onderstreept onze ambitie om uit te groeien tot een culinaire topbestemming”.

Het is de bedoeling dat de ruime culinaire sector in Vlaanderen de inhoud van het Manifest nu consequent uitdraagt. De (internationale) promotie voor culinair Vlaanderen krijgt zo meer vorm, samenhang en duidelijkheid. De positioneringstekst zal ook de basis vormen van alle volgende acties van de Flanders Food Faculty. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is