Vlaamse steun maakt ambitieuze Antwerpse diamant-app mogelijk

Door Ben Weyts op 25 juni 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
diamant

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert in de digitalisering van onze toeristsche troeven. Hij investeerde ruim 70.000 euro in de ontwikkeling van een app die de diamanten dimensie van Antwerpen origineel in de verf zet. "Ik wil maximaal digitaal, om een jong en ruim publiek warm te maken voor onze Vlaamse bestemmingen". 

De viertalige app 'Antwerp loves diamonds' legt met allerlei weetjes de geheimen van diamant bloot. Weet u bijvoorbeeld waar het gebruik van een diamanten verlovingsring vandaan komt? Het beknopte historische overzicht werpt dan weer een licht op de wereldgeschiedenis van diamant.

Het oudste document dat het bestaan van de diamanthandel in Antwerpen bewijst, dateert al van 1447. De app biedt een overzicht van meer dan vijf eeuwen diamant in Antwerpen en geeft tips bij de aankoop van een juweel. 

De applicatie moet Antwerpen nog beter positioneren als toeristische topbestemming. Diamant is immers een van onze unieke troeven waarmee we ons onderscheiden van de rest van de wereld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is