Vlaamse Havens prijzen zichzelf gezamenlijk aan in Zuid-Amerika

Door Ben Weyts op 23 november 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
havens

Onder leiding van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts zijn de vier Vlaamse Zeehavens naar Zuid-Amerika getrokken om Vlaanderen schouder aan schouder te promoten als dé Poort tot Europa. De Havenmissie naar Brazilië en Chili betekent een historische trendbreuk: Vlaamse Havens bundelen de krachten, in plaats van elkaar vliegen af te vangen. Weyts: "Samen staan we sterker op het wereldtoneel".

Voor het eerst zijn de vier Vlaamse havens (Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende) gezamenlijk aanwezig zijn op een economische missie. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, bevoegd voor het Havenbeleid, voerde een missie aan met de vier Haven-CEO's en een vijftigtal Vlaamse bedrijfsleiders. "Twee busladingen vol", grijnst minister Weyts. "Niet toevallig, want Zuid-Amerika barst van het potentieel voor Vlaanderen". 

De Vlaamse regering zet erg in op de gezamenlijke promotie van de havens in het buitenland, om zo Vlaanderen als havenregio op de kaart te zetten. De zending wordt ondersteund door werkgeversorganisatie Voka. Onder andere baggerbedrijven DEME en Jan De Nul, siliconenreus Soudal, diepvriesvoedingsgroep Crop's, vele havenbedrijven en verscheidene KMO’s waren van de partij. "Het voorstel om naar Chili en Brazilië te reizen, kwam van de bedrijfsleiders", legt Weyts uit. "Hier rijpen tal van kansen voor Vlaamse bedrijven. De Vlaamse Havens bieden op hun beurt weer mooie kansen voor Chileense en Braziliaanse bedrijven". 

Bekijk de reportage van het VRT-programma De Vrije Markt, vanuit Zuid-Amerika, hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is