Vernieuwde Ronde van Vlaanderenstraat eert Helden van de Ronde

Door Ben Weyts op 21 maart 2016, over deze onderwerpen: Toerisme
Ronde100

De Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont is klaar voor de 100ste Ronde. Met een eregalerij van mythische wielerhelden, een erelijst die zich een kilometer lang uitstrekt over het wegdek en een mozaïek van alle 76 Rondewinnaars is de straat getransformeerd in een monument voor de wielergoden. Miljoenen televisiekijkers krijgen het fraaie resultaat te zien op 3 april, als de 100ste Ronde er 3 keer passeert.

Zondag 3 april wordt een hoogdag: de 100ste Ronde van Vlaanderen raast dan door het land. Tot 160 miljoen mensen in de hele wereld krijgen beelden van Vlaanderens Mooiste te zien. Een unieke gelegenheid om onze fantastische wielercultuur extra in de kijker te zetten, en zo een breed buitenlands publiek warm te maken voor een bezoekje aan Vlaanderen.

Toerisme Vlaanderen en Toerisme Oost-Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen om de Ronde van Vlaanderenstraat in Kwaremont (Kluisbergen) in een nieuw kleedje te steken. Het monument van Karel van Wijnendaele – mede-oprichter van de Ronde – kreeg een mozaïek van kasseien met de beeltenissen van alle Rondewinnaars. Tien levensgrote fotopanelen eren enkele mythische helden van de Ronde. Het wegdek kreeg een volledige erelijst. Nieuwe picknickbanken creëren een fietsrustpunt, waar (wieler)toeristen kunnen verpozen tussen de wielergoden.

“De Ronde is één lange reclamespot voor Vlaanderen”, lacht Vlaams minister Ben Weyts. “De 100ste editie is een prachtig uithangbord voor onze rijke wielergeschiedenis. Ik wil buitenlandse wielerfans prikkelen om hier in Vlaanderen te komen proeven van onze koerscultuur. Vlaanderens Mooiste duurt maar 1 dag, maar je kan je hier 365 dagen per jaar onderdompelen in een fantastische wielercultuur. Kom dat zien!”. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is