Vernieuwde én verruimde JHB Bruegel verwelkomt 1ste gast

Door Ben Weyts op 20 september 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de vernieuwde en verruimde Jeugdherberg Bruegel in hartje Brussel ingehuldigd. Er is meer dan € 7 miljoen geïnvesteerd in 52 extra bedden en veel extra comfort. “De ideale uitvalsbasis om Brussel en de Vlaamse Rand te verkennen”, zegt Weyts. “We willen nog meer jonge reizigers lokken, want de rugzaktoeristen van vandaag zijn de verblijftoeristen van morgen”.

Jeugdherberg Bruegel, op de hoek van de Keizerlaan en de Heilige Geeststraat, is al meer dan 35 jaar een vaste Vlaamse waarde in Brussel. In oktober 2015 gaf Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts het startschot voor een grondige renovatie én een forse uitbreiding. 

Na een investering van meer dan € 7 miljoen is Jeugdherberg Bruegel nu klaar om meer jonge toeristen te ontvangen met meer comfort. In de nieuwe Bruegel kunnen zowel individuele rugzaktoeristen als kleine groepen uit binnen- en buitenland terecht.

De capaciteit van de Jeugdherberg is stevig uitgebreid. Voor de verbouwing had Bruegel 139 bedden verspreid over 50 kamers. Nu zijn er 191 bedden verspreid over 74 kamers. Het zijn vooral 2- en 4-persoonskamers. “De tijd van de grote slaapzalen is voorbij”, zegt Ben Weyts. “We spelen in op de verwachtingen van de rugzaktoeristen van vandaag en we investeren in meer privacy en meer gezelligheid”.

Er is ook stevig geïnvesteerd in modernisering en comfort. De badkamers en sanitaire ruimten zijn volledig afgebroken en opnieuw ingericht. Er is een nieuw ventilatiesysteem, de gevel is opgefrist en er is een mooie lounge ingericht. Toegankelijkheid en duurzaamheid stonden tijdens de werken voorop.

“We bieden betaalbare kwaliteitslogies voor een breed en divers publiek”, zegt Weyts. “Wie in zijn jeugd Vlaanderen ontdekt, zal op latere leeftijd veel sneller geneigd zijn om terug te keren. Die mensen zijn dan 2 keer sponsor van onze economie”.

De inhuldiging van de vernieuwde en verruimde Brusselse jeugdherberg is het sluitstuk van een grote Vlaamse inhaaloperatie voor meer moderne jeugdverblijfsinfrastructuur. Er werd de voorbije jaren in totaal zo’n € 31 miljoen geïnvesteerd in 7 jeugdherbergen. Behalve Brussel gaat het om Oostende, Brugge, Kortrijk, Lier, Brasschaat en Hasselt. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is