Verkeersbordendatabank bijwerken om correct beeld weer te geven

Door Ben Weyts op 21 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
verkeersborden

De snelheidsgrens die je GPS aangeeft, moet overeenstemmen met de snelheidslimiet op het verkeersbord aan de kant van de weg. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de verkeersbordendatabank bijwerken, met prioriteit voor de snelheidsborden. "Zo vermijden we verwarring bij chauffeurs en versterken we de verkeersveiligheid", aldus Weyts. 

De verkeersbordendatabank moet de bestaande wirwar aan verkeersborden in kaart brengen en een efficiënter gebruik van verkeersborden mogelijk maken. De databank is ook een essentieel instrument voor de plannen met slimme mobiliteitstoepassingen. Uit cijfers is echter gebleken dat amper de helft van de Vlaamse gemeenten nieuwe gegevens effectief invoert in de databank. 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts werkt nu aan een actieplan. Er een piste om gemeenten enkel te vragen snelheidsgerelateerde signalisatie op te nemen. "Dit zal de werklast voor gemeenten verminderen en zal het tegelijk mogelijk maken om te focussen op de signalisatie die het relevantste is voor de verkeersveiligheid", luidt het. Gemeenten zouden dan wel verplicht worden dat beperkter aantal borden te registreren.

Bekijk de stellingname van minister Weyts bij VTM Nieuws hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is