Van Ben Weyts mag de Coyote in Vlaanderen uitsterven

Door Ben Weyts op 18 augustus 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Dierenvriend Ben Weyts ziet dan toch één beestje graag verdwijnen in Vlaanderen: de Coyote - en andere radarverklikkers. Als minister van Mobiliteit en strijder voor meer verkeersveiligheid is Weyts voorstander van een duidelijk verbod, zoals dat al in Frankrijk en Duitsland bestaat. "Te veel mensen kopen een radarverklikker om ongestraft te snel te kunnen rijden", zegt Weyts. "Dat moet stoppen. Ik wil afrekenen met de schande van 400 verkeersdoden op 1 jaar tijd". 

Het radarverklikkingssysteem van Coyote rondde onlangs de kaap van de miljoenste gebruiker in België. "We weten allemaal waarom Coyote wordt aangekocht", zegt Weyts. "Om ongestraft verkeersovertredingen te kunnen begaan. Zeker als blijkt dat van de 400 verkeersdoden in Vlaanderen er meer dan 30% te wijten zijn aan overdreven snelheid, is dit een asociaal instrument om u tegen te zeggen. Straffer wordt het nog als blijkt dat onder andere het BIVV en de federale politie samenwerken met Coyote". 

Weyts is persoonlijk voorstander van een verbod op radarverklikkers. "De wet zegt dat je geen apparatuur mag hebben die de vaststelling van een verkeersovertreding verhindert of bemoeilijkt, maar Coyote is toegelaten", zegt Weyts. "De dubbelzinnigheid omtrent Coyote en andere radarverklikkers mag, wat mij betreft, stoppen Persoonlijk ben ik net, zoals in Frankrijk en Duitsland, voorstander van een verbod". 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is