Uitbreiding en renovatie voor Vlaamse Jeugdherberg Bruegel in Brussel

Door Ben Weyts op 19 oktober 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
bruegel

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft in Brussel de eerste steen gelegd voor de uitbreiding en de renovatie van jeugdherberg Bruegel. Als de werken klaar zijn, zal er plaats zijn voor 200 toeristen. Goed voor zo'n 45.000 overnachtingen per jaar. Weyts: "Bruegel wordt de ideale uitvalbasis om de Vlaamse hoofdstad en de Vlaamse Rand te ontdekken".

Jeugdherberg Bruegel, ondertussen toch al 35 jaar een vaste Vlaamse waarde in Brussel, krijgt er tegen juli 2017 een nieuwe vleugel bij. De bestaande vleugel krijgt een flinke opfrisbeurt. De voorbije jaren werd ook al stevig geïnvesteerd in zes andere Vlaamse jeugdherbergen - in Oostende, Lier, Brugge, Kortrijk, Hasselt en Brasschaat. Jeugdherberg Bruegel is het sluitstuk van de grootscheepse inhaaloperatie die de Vlaamse Regering wou realiseren om onze jeugdinfrastructuur te moderniseren. 

"Ik wil een kwalitatief aanbod in heel Vlaanderen, ook voor het jeugdig toerisme en toeristen met een beperkte budget", zegt minister Weyts. "De tijd dat jeugdherbergen bestonden uit grote slaapzalen zonder sanitair en iedereen in de gang stond aan te schuiven voor het toilet, is voorbij. Daarom breiden we niet alleen uit van 139 bedden op 50 kamers naar 200 bedden op 73 kamers, maar voorzien we ook meer kamers voor 2 tot 4 personen. Brussel is bijkomend belangrijk omdat in de Vlaamse hoofdstad nog altijd de meeste internationale gasten verblijven."

De Vlaamse regering heeft in de renovatie van de zeven jeugdherbergen in totaal ongeveer 30 miljoen geïnvesteerd. 6,8 miljoen daarvan gaan naar het project in Brussel.

Bekijk de reportage van TV Brussel hier.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is