Tramlijn 4 vernieuwd en verlengd tot aan de voordeur van UZ Gent

Door Ben Weyts op 15 maart 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft in Gent de vernieuwde en verlengde Tramlijn 4 ingereden. Voortaan kan je aan station Gent-Sint-Pieters elke 7,5 minuten een tram nemen die in amper 10 minuten helemaal tot aan de voordeur van het UZ Gent loopt. Zo een verbinding is uniek in Vlaanderen.  "We willen oude én nieuwe gebruikers verleiden met snelheid en comfort", zegt Weyts. 

Op weekdagen rijdt er om de 7,5 minuten een tram op de Gentse Lijn 4. De nieuwe eindhalte bevindt zich na een ingrijpende spoorverlenging nu in het hart van het UZ Gent, uitstekend gelegen vlakbij de gebouwen K12 en K1, het kinderziekenhuis en de poliklinieken. Nergens anders in Vlaanderen rijdt een tram helemaal tot het hart van een ziekenhuiscampus. De nieuwe tram 4 mikt op patiënten, personeel, bezoekers en studenten. 

Onderweg naar het UZ Gent tramt Lijn 4 op een groene golf. 'We hebben 4 verschillende kruispunten aangepast om maximaal voorrang te geven aan de tram', zegt Weyts. 'Vlaanderen heeft hier 3,9 miljoen geïnvesteerd om het verkeer weer vlot te trekken'. De omgeving van het UZ Gent werd de voorbije jaren bijna dagelijks verlamd door een verkeersinfarct van jewelste. Nu is er opnieuw hoop en perspectief. 

Naast de aanleg van 900 meter dubbelspoor, ging dit project gepaard met onder andere de volledige heraanleg van de Corneel Heymanslaan en de De Pintelaan. Deze laatste werd terug een echte laan, aangenamer, leefbaarder, met meer groen en meer ruimte voor zachte weggebruikers door nieuwe wegenis, voetpaden en fietspaden. 

Bekijk het verslag van AVS hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is