Top-intendant gaat overkapping Oosterweelverbinding concretiseren

Door Ben Weyts op 16 december 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft Alexander D’Hooghe voorgesteld als de intendant die de overkapping van de Antwerpse Oosterweelverbinding moet concretiseren.  De aanstelling van D"Hooghe betekent een historische kans voor de Scheldestad. Weyts: "Het is tijd om vooruit te gaan in Antwerpen: meer mobiliteit, betere leefbaarheid, inclusief een volledige overkapping van de Antwerpse Ring". 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil snel werk maken van een betere mobiliteit en een betere leefbaarheid in en rond de grootste stad van Vlaanderen. “Beter leven in Antwerpen, daar is het ons om te doen”, zegt Weyts.  “We mikken op een volledige overkapping van de Antwerpse Ring”.  Om de verschillende plannen voor een overkapping te concretiseren, komt er nu een intendant die het hele proces kan begeleiden.

Na een onafhankelijke, objectieve selectieprocedure kwam architect Alexander D'Hooghe als intendant uit de bus. D'Hooghe leidt aan het alom gerespecteerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) het gespecialiseerde Centre for Advanced Urbanism , waar wordt nagedacht over de evolutie van steden en de impact van technologische revoluties.  D’Hooghe krijgt de leiding over een eigen team vol knappe koppen. 

De aanstelling van de intendant biedt alle betrokkenen een uniek momentum om samen vooruit te gaan, vindt Weyts. “De Vlaamse Regering heeft het voorbije jaar heel wat struikelblokken voor de realisatie van Oosterweel opgeruimd. Alles is nu klaar om met vereende krachten werk te maken van oplossingen die het leven in en rond Antwerpen beter maken. Vooruitgang en overkapping liggen binnen handbereik”. 

Bekijk het verslag van VRT Journaal hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is