Steunpunt Vakantieparticipatie stuurt recordaantal Vlamingen op vakantie

Door Ben Weyts op 20 januari 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Ruim 148.000 mensen met een laag inkomen konden in 2015 dankzij het Steunpunt Vakantieparticipatie genieten van een daguitstap of een korte vakantie. Dat zijn er maar liefst 20% meer dan in 2014. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is tevreden: “We hebben de werking van het Steunpunt versterkt en dat werpt nu al flinke vruchten af. We slagen er in steeds meer mensen te bereiken”.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie bestaat sinds 2001 en is uniek in de wereld. Het Steunpunt brengt sociaal bewogen toeristische ondernemers, lokale overheden, sociale organisaties en vakantiegangers met een laag inkomen samen. Het Steunpunt onderhandelt over tarieven, bundelt het aanbod en maakt zo daguitstappen en korte vakanties mogelijk voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven.

Begin 2015 werd het werkingsbudget van het Steunpunt verdubbeld door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. De bedoeling was om de werking te versterken en te verbreden. “Ik wil toerisme binnen het bereik van elke Vlaming brengen”, zegt Weyts. “1 kind op 5 groeit vandaag op in een gezin dat zich geen week vakantie kan veroorloven. Ik gun elk kind in Vlaanderen vakantie”.

De versterking van het Steunpunt werpt nu vruchten af. In 2014 kon het Steunpunt nog 123.000 bereiken. In 2015 liep dat aantal op tot 148.465 vakantiegangers met een laag inkomen, goed 20 procent meer dan in 2014. Het gaat in het gros van de gevallen om daguitstappen, ruim 128 000 stuks.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie beschikt over een zeer sterk netwerk dat inmiddels al bijna 2 200 organisaties telt (1586 sociale organisaties en 611 toeristische ondernemingen met een sociaal hart).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is