Startschot voor 't Sas, een nieuwe stadswijk voor Vilvoorde

Door Ben Weyts op 15 maart 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand
WatersiteVilvoorde

Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken én Vlaamse Rand Ben Weyts heeft de volgende fase van het reconversieproject Vilvoorde Watersite ingeluid. Hij gaf het startschot van de werkzaamheden aan 't Sas, een eerste bouwproject van 138 appartementen. "We werken hard om leefbare groei mogelijk te maken", zegt Weyts. "Nieuwe huizen, nieuwe perspectieven, zonder nieuwe problemen". 

Het project Vilvoorde Watersite is een van de grootste reconversieprojecten in Vlaanderen. Het gebied 4 Fonteinen is daar een deelgebied van en is een publiek-privaat ontwikkelingssamenwerkingsverband tussen de stad Vilvoorde, Waterwegen en Zeekanaal en de private ontwikkelaar Vilvoorde Development (PSR-Matexi). Het is een residentieel project, in de schaduw van de montagefabrieken van het ter ziele gegane Renault.

De eerste fase van de werken werd ondertussen afgerond en bekroond met de inhuldiging van de nieuwe brug over de Zenne. Daarnaast klonk het startschot van de werken aan het eerste gebouw van 't Sas, waar straks 950 nieuwe woningen moeten verrijzen. "Dit moet de stad aan het water worden, niet langer de stad aan de Brusselse Ring", aldus Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken en Vlaamse Rand Ben Weyts.

Bekijk het verslag van Ring TV hier

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is