Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente Gordelfestival 2017

Door Ben Weyts op 11 november 2016, over deze onderwerpen: Vlaamse Rand

De kogel is door de kerk: Sint-Pieters-Leeuw wordt in 2017 de focusgemeente van het Gordelfestival.  “Leeuw heeft alles in huis om de Gordelaars in de watten te leggen”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts.

Het Gordelfestival, het sportieve en culturele familie-evenement in en voor de Vlaamse Rand, kiest in 2017 voor Sint-Pieters-Leeuw. Leeuw heeft alles in huis om de ideale focusgemeente te zijn: een breed aanbod voor fietsers en wandelaars, een rijke geschiedenis en heel wat aantrekkelijke troeven, zoals het kasteel van Coloma, de Rozentuin en het Park Groenenberg.

“Sint-Pieters-Leeuw biedt al het moois van onze Vlaamse Rand”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Leeuw ademt de centrale boodschap van het Gordelfestival: de Rand is Vlaams en Groen. 2017 wordt een topeditie van het Gordelfestival”.

“Het Gordelfestival is een sportief feest dat je de Vlaamse Rand ten volle laat beleven”, zegt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters.  “In de volgende editie zal je tijdens het sporten de prachtige natuur en cultuur van focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw kunnen ontdekken”. 

“We zijn blij en vereerd dat we dit jaar focusgemeente mogen zijn voor het Gordelfestival”, zegt burgemeester Luc Deconinck van Sint-Pieters-Leeuw. “Zo benadrukt onze gemeente zijn Vlaamse en Groene karakter. De rozentuin en het Colomapark worden het centrum van een resem sport- en culturele randanimaties, waarmee  we de gordelaars verwennen.”

“Het concept ‘focusgemeente’ heeft zijn meerwaarde al bewezen”, zegt Eddy Frans, algemeen directeur vzw De Rand. “Een gemeente kan op die manier al haar troeven uitspelen, ondersteund door een brede promotiecampagne. Sint-Pieters-leeuw heeft veel potentieel om deze rol ten volle in 2017 in te vullen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is