Pukkelpop kiest voor water: minister Weyts prijst vernieuwende logistieke aanpak

Door Ben Weyts op 20 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Waterwegen, Leefmilieu
Pukkelpop kiest voor water: minister Weyts prijst vernieuwende logistieke aanpak

Gisteren ging in Hasselt de dertigste editie van het muziekfestival Pukkelpop van start. Die jubileumeditie gaat bovendien gepaard met een logistieke primeur: voor het eerst kreeg het vierdaagse festival de voorzieningen voor zijn backstage per binnenschip aangeleverd. "Een mooi voorbeeld van het alternatief dat transport via het water biedt", vindt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Pukkelpop draagt duurzaamheid al langer hoog in het vaandel. Het transport van de materialen via de waterweg is dan ook een bewuste keuze van de organisatie, die zo de ecologische voetafdruk van het festival hoopt te verkleinen. Van bij het verhuurbedrijf werden de stoelen, tafels, togen en decoratiematerialen eerst via de weg naar de laadkade in Niel vervoerd, om ze vervolgens over het Albertkanaal naar Hasselt te verschepen. Daar aangekomen, werd het materiaal in ecologische trucks gestopt, om tot slot naar zijn eindbestemming achter het hoofdpodium in Kiewit te verhuizen.

Voorbeeldfunctie

Deze vernieuwende aanpak, die toelaat om milieu- en energiezuiniger te werken, weet ook minister Weyts te waarderen. “Net zoals Pukkelpop moet je creatief en vernieuwend zijn om de mobiliteitsproblemen aan te pakken", merkt hij op. "Transport via het water is bijvoorbeeld een goed alternatief voor het steeds toenemende wegtransport. We hebben echter goede voorbeelden nodig om andere bedrijven en organisaties te overtuigen om ook deze weg in te slaan. Vaak klagen ze nu over de files aan hun voordeur, maar beseffen ze niet welke boulevards aan mogelijkheden er aan hun achterdeur liggen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is