Offerfeest 2015 vlot verlopen: veel dierenleed vermeden

Door Ben Weyts op 25 september 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
schaap

Er was chaos voorspeld, maar die chaos is uitgebleven. Het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren, zoals beslist door Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts, heeft niet voor grote problemen gezorgd tijdens het islamitische Offerfeest van 2015. "Ik maak me sterk dat we heel wat dierenleed hebben kunnen vermijden", zegt Weyts. 

Na de aankondiging van het verbod op onverdoofd slachten op tijdelijke slachtvloeren kreeg minister Weyts een pak kritiek over zich heen. Verschillende moslimorganisaties en andere critici namen de minister op de korrel. Zij vonden dat de maatregel overhaast werd ingevoerd en waarschuwden voor chaos. Maar toen het Offerfeest op 24 september begon, kregen de onheilsprofeten ongelijk. Alles verliep zonder grote problemen. 

Minister Weyts gaat deze editie van het Offerfeest goed evalueren. "Voor een evaluatie is het nog te vroeg omdat alle gegevens nog niet beschikbaar zijn. Maar ik maak mij sterk dat er vandaag heel wat dierenleed vermeden werd". De minister benadrukt dat hij in dit dossier "nooit heeft gehandeld tegen deze of gene godsdienst, maar wel vóór het dierenwelzijn. Dat is mijn job", besluit Weyts.

Bekijk een reactie van minister Weyts in het VRT Journaal hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is