Nog een nieuw tankstation voor aardgaswagens in de Vlaamse Rand

Door Ben Weyts op 13 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand
#CNG

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft samen met Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom een nieuw CNG-tankstation geopend in Zellik. Er rijden steeds meer wagens op aardgas op de Vlaamse wegen, maar er zijn nog niet zoveel CNG-tankstations. "Vlaanderen maakt stilaan een inhaalbeweging", zegt Weyts. "We zijn op weg naar een groenere toekomst". 

CNG (Compressed Natural Gas) wordt steeds populairder als alternatief voor klassieke brandstoffen. Omdat aardgas samengeperst is, neemt de tank minder plaats in en is het geheeil niet ontvlambaar en dus veilig. Omdat CNG een schone verbranding heeft, blijven er minder schadelijke stoffen achter. Dat betekent ook: minder onderhoudskosten. Een aardgasmotor gaat dan ook duidelijk langer mee dan een diesel- of benzinemotor.

CNG is vandaag de milieuvriendelijkste fossiele brandstof: je stoot 95 % minder fijn stof en tot 30% minder CO2 uit. Een wagen op CNG stoot geen benzeen of kankerverwekkende stoffen uit, en veroorzaakt geen roet. Aardgas maakt voertuigen tot 75 % stiller en CNG geeft geen geurhinder, en geen grond- of watervervuiling.

"Eigenlijk verkoopt CNG zichzelf", vat Weyts samen. "In de toekomst gaan we veel meer CNG-wagens zien op Vlaamse wegen. Elk nieuw tankstation is dus goed nieuws. Als inwoner van de Groene Vlaamse Rand, ben ik ook blij dat er al verschillende CNG-stations in de Vlaamse Rand zijn".

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is