Nieuwe Werkvennootschap gaat werken aan Ring rond Brussel

Door Ben Weyts op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verzamelt alle expertise om mobiliteitsproblemen projectmatig aan te pakken. De “Werkvennootschap” is een nieuw vehikel om efficiënt te werken aan gebalde mobiliteitsoplossingen. In eerste instantie zal De Werkvennootschap zich focussen op de herinrichting van de Ring rond Brussel en andere werken in Vlaams-Brabant. “We ballen alles samen in één hand”.

Er zijn veel verschillende organisaties die werken aan de weg, maar tot nu toe ontbrak er een overkoepelend leiderschap. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts bundelt nu alle krachten en alle deskundigheid in “De Werkvennootschap”. Zo coördineert één projectvennootschap voortaan de inspanningen van alle Vlaamse mobiliteitsspelers, zoals het Agentschap Wegen & Verkeer en De Lijn.

“We brengen alles samen in één hand”, zegt Weyts. “Duidelijk projectleiderschap kan ervoor zorgen dat infrastructuurwerken sneller gerealiseerd worden”.

De oprichting van De Werkvennootschap betekent een nieuwe manier van werken aan de weg. De Werkvennootschap concentreert zich op een probleemgebied, stelt een investeringskalender op, zorgt voor flankerende maatregelen en organiseert alle werken. In vergelijking met het strakke keurslijf van een gewone overheidsadministratie heeft De Werkvennootschap veel meer flexibiliteit. De Werkvennootschap kan slimme allianties met de private sector op poten zetten.

De Werkvennootschap zal zich in eerste instantie focussen op de herinrichting van de Ring rond Brussel, en andere werven in Vlaams-Brabant.

“Het hart van Vlaanderen slibt dicht”, weet Weyts. “Er zijn forse investeringen nodig, zoals de herinrichting van de R0. De Werkvennootschap kan een projectgebied in zijn geheel benaderen en werken aan een gebalde oplossing. We werken aan de weg; over een lengte van 20 kilometer wordt het doorgaand en het lokaal verkeer gescheiden, maar we investeren ook in 40 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur en 60 kilometer tramsporen”.

De schop voor de heringerichte Ring rond Brussel moet in 2019 in de grond.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is