Nieuwe reddingsboot ORKA versterkt veiligheid op zee

Door Ben Weyts op 28 mei 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Toerisme

Sporticoon Marieke Vervoort en Vlaams minister Ben Weyts hebben de nieuwe reddingsboot ORKA gedoopt. Met het nagelnieuwe vaartuig wordt de vernieuwing en reorganisatie van de reddingsdienst voltooid. “Dankzij deze investering verhogen we de veiligheid op zee”, zegt minister Weyts, die 2,3 miljoen euro vrijmaakte voor de ORKA.

Alle schepen die de grootste Europese havens aanlopen, varen langs onze Kust.  Vlaanderen staat mee in voor de realisatie van een veilig en vlot scheepvaartverkeer. De Vlaamse Regering investeert daarom in de nodige reddingsvaartuigen. 

De nieuwste aanwinst van de Vlaamse overheidsrederij VLOOT heet “ORKA”. Dankzij haar speciaal ontwerp (beak nose) kan het vaartuig ook bij zeer slechte weersomstandigheden ingezet worden en blijvend een hoge snelheid aanhouden. Het vaartuig is uitgerust met alle nodige technische snufjes. 

Vlaanderen heeft 2,3 miljoen euro geïnvesteerd in de ORKA. Ben Weyts, als Vlaams minister bevoegd voor onder andere Mobiliteit en Toerisme, hecht veel belang aan kustveiligheid. “Op het strand investeren we in materieel voor de strandredders, en op zee investeren we in moderne vaartuigen die snel en efficiënt reddingen kunnen uitvoeren”.

Paralympisch kampioene Marieke Vervoort nam het meterschap van de ORKA op zich. 

Bekijk het verslag van VRT Journaal hier

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is