Nieuwe locatie Asiel Ganzeweide biedt dieren topopvang

Door Ben Weyts op 7 juni 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de nieuwe gebouwen van Asiel Ganzeweide (Koksijde) in gebruik genomen. "De dieren die hier terecht komen zullen niets te kort komen: ze krijgen hier alle rust, ruimte, comfort en goede verzorging", stelt Weyts vast. Maar de grootste lof ging naar de vrijwilligers: "Zij staan elke dag klaar voor deze dieren, die vaak niemand anders hebben". 

Omdat de N8 binnenkort wordt verbreed, moest dierenasiel Ganzeweide uit Veurne verplaatsen. Na een lange zoektocht vond Ganzeweide een nieuwe thuis in Wulpen (Koksijde).  Op de tereinnen van het oud munitiedepot werd een modern verblijf voor  50 honden en 50 katten gebouwd.

"Je hoopt natuurlijk dat elk baasje verantwoordelijikheid opneemt, en dat dieren nooit in een asiel moeten terechtkomen", geeft minister Weyts toe. "Maar als dieren dan toch in een asiel moeten belanden, dan liefst in een prachtig en ruim gebouw zoals dat van Ganzeweide, waar de asieldieren alle nodige verzorging krijgen". 

Minister Weyts, die met de mollige kat Ponpon ook zelf een asieldier in huis haalde, had alleen maar lof voor de vele vrijwilligers achter Ganzeweide. "Belangenloos zetten deze mensen zich elke week in voor arme verwaarloosde dieren. Dat verdient alleen maar respect". 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is