Nieuwe liften maken Scheldefietstunnels betrouwbaarder

Door Ben Weyts op 1 juni 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De liften van de Antwerpse Kennedyfietstunnel zijn grondig vernieuwd en gemoderniseerd. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft € 400.000 geïnvesteerd in comfort, snelheid en betrouwbaarheid. Fietsers zullen niet meer om de haverklap geconfronteerd worden met storingen. “Het komende jaar beginnen we ook aan de Sint-Annatunnel”, zegt Weyts. 

De Kennedyfietstunnel is samen met de Sint-Annatunnel de enige directe verbinding voor fietsers en voetgangers die de Schelde willen oversteken. De liften van de Kennedyfietstunnel waren vroeger regelmatig defect, wat veel mensen ontmoedigde om te kiezen voor de fiets. Na 4 maanden werken zijn de liften nu grondig vernieuwd en gemoderniseerd. Er is geïnvesteerd in meer comfort, meer betrouwbaarheid en een langere levensduur.

De nieuwe liften van de Kennedyfietstunnel zijn veel sneller: je staat nu 20 seconden minder lang in de lift (van 100 naar 80 seconden). Het aantal storingen wordt sterk teruggedrongen dankzij de volledige vervanging van de liftdeuren, die in het verleden vaak aan de oorzaak lagen van pannes.

De binnenkant van de liftkooi werd in een volledig nieuw jasje gestoken, met onder meer een nieuwe binnenbekleding en een nieuwe parlofoon.  Ook de onzichtbare delen van de lift (zoals de sturing en de kabels) zijn onder handen genomen. Alles samen is er € 400.000 geïnvesteerd in een betere dienstverlening.

Binnenkort kijken de diensten van Weyts ook naar de volledige vernieuwing van  de liften in de Sint-Annatunnel, zodat ook deze verbinding comfortabeler en betrouwbaarder wordt voor de fietsers in Antwerpen. De werken aan de Sint-Annatunnel beloven wel uitdagender en complexer te worden, omdat het erfgoedkarakter van deze tunnel gerespecteerd moet worden. “We schrijven nog dit jaar het bestek uit voor de Sint-Annatunnel en we staan klaar om in deze fietsverbinding € 4 miljoen te investeren”, besluit Weyts. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is