Nieuwe brug lokt bedrijven naar watergebonden Woestijne

Door Ben Weyts op 3 mei 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts heeft het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe brug in Aalter. De brug over het kanaal Gent-Oostende zorgt voor de perfecte ontsluiting van het nieuwe bedrijventerrein Woestijne. "Een fantastische extra troef om watergebonden bedrijven naar deze toplocatie te lokken", zegt Weyts. "Zo verleiden we hopelijk meer bedrijven om zich aan de waterweg te komen vestigen". 

Het nieuwe bedrijventerrein Woestijne, gelegen aan het kanaal Gent – Oostende in Aalter, is een toplocatie met ideale vestigingsplaats voor watergebonden bedrijven. Om het bedrijventerrein nog beter te ontsluiten bouwt waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV een nieuwe brug over het kanaal. “Een fantastische extra troef om bedrijven naar bedrijventerrein Woestijne aan het water te lokken” zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Vlaanderen investeert bijna 5 miljoen euro in de bouw van de nieuwe brug.

De brug wordt een van de talrijke voordelen van Woestijne. Dit nieuwe bedrijventerrein van ongeveer 35 hectare ligt aan het kanaal Gent-Oostende en is dus uitermate geschikt om watergebonden activiteiten aan te trekken.“De autowegen slibben dicht, maar bedrijven kunnen zich in Aalter komen vestigen naast een watersnelweg waar nooit file staat”, zegt Weyts. Het terrein is strategisch uitstekend gelegen dankzij de rechtstreekse verbinding met het Seine-Scheldetraject, waar hard aan gewerkt wordt.

Het wegverkeer van dit bedrijventerrein kan in de toekomst over de brug via het bedrijventerrein Lakeland naar de Knokkeweg (N44). Zo kunnen vrachtwagens in sneltempo de E40 bereiken. Op die manier wordt het zwaardere verkeer ook veilig afgescheiden van de lokale verkeersstroom. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is