Nieuwe app van De Lijn waarschuwt reizigers voor hun halte

Door Ben Weyts op 15 oktober 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
app

De Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn heeft een app ontwikkeld die reizigers verwittigt wanneer hun halte aan de beurt is. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts is blij met de innovatie. "De Lijn wordt weer wat moderner en aantrekkelijker. Zo kunnen we nog meer reizigers verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer". 

Wie wil weten aan welke halte hij of zij moet afstappen, kan via de app begeleiding krijgen. Gewoon aangeven welke lijn je wil nemen en de app toont op basis van de gps-positie alle nodige informatie.  De app toont de volgende haltes met mogelijke aansluitingen en de bijhorende reistijd. Drie minuten voor de afstaphalte krijgt de reiziger een signaal. Is de app geopend, dan verschijnt er een melding op het scherm. In het andere geval is een geluid te horen en trilt de smartphone. De toepassing is beschikbaar in Google Play en iTunes.

"Reizigers die een onbekend traject moeten nemen, kunnen nu zonder angst of onzekerheid kiezen voor de bus: de app geeft hen alle informatie die ze nodig hebben", reageert minister Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is