Nieuw campagne-offensief gericht op meer verkeersveiligheid

Door Ben Weyts op 24 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
verkeersveiligheid

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt geld uit voor een nieuw campagne-offensief rond verkeersveiligheid. Weyts: “Met 400 doden was 2014 een zwart jaar op Vlaamse wegen. Daarom investeer ik in een nieuw campagne-offensief gericht op preventie”. In vijf campagnegolven komt er aandacht voor overdreven snelheid, rijden onder invloed, gordeldracht, bellen achter het stuur en onoplettendheid in het verkeer. 

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil op verschillende manieren het hoge aantal (400!) verkeersdoden terugdringen, ook met preventie. Want bij maar liefst 94% van alle ongevallen ligt de oorzaak bewust of onbewust bij ons eigen gedrag. “Ons eigen gedrag blijft verantwoordelijk voor veel doden en gewonden”, zegt Weyts. “We kunnen zelf veel doen om ons verkeer veiliger te maken”.

De campagnegolven zullen zich richten op overdreven snelheid, rijden onder invloed, gordeldracht, onoplettendheid en bellen achter het stuur. “Stuk voor stuk dodelijk op de weg”, zegt Weyts.  “Helaas blijft het nodig om te blijven hameren op de grote gevaren”. De campagne zal gebruik maken van billboards, radiospots en advertenties in kranten en online.

Sinds de zesde staatshervorming is Vlaanderen bevoegd voor de uitvoering van de verkeersveiligheidscampagnes. Negen bedrijven dienden een offerte in en stelden hun visie voor. Een jury wees de opdracht toe aan MMS Usa Holdings- Leo Burnett. Het Brusselse bedrijf had een duidelijke visie en wist de jury te bekoren met originele insteken.

Weyts maakt 132.917 euro vrij om de verschillende campagnegolven creatief uit te werken. Later volgt nog een investering om de nodige mediaruimte aan te kopen. Weyts kon onlangs heel wat geld uitsparen door een akkoord met het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat de BOB-campagne kosteloos aanbood aan Vlaanderen. Weyts: “Dat geld wil ik nu investeren in andere verkeerveiligheidscampagnes. Zo zetten we sterker in op preventie”.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is