Nieuw bierbelevingscentrum laat toeristen proeven van Vlaamse biercultuur

Door Ben Weyts op 25 augustus 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
bierbeleving

Na ingrijpende veranderingen die drie jaar hebben gekost, heeft Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen opnieuw geopend. Vlaanderen heeft 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in een gloednieuw Bierbelevingscentrum. "Ik wil internationaal meer uitpakken met onze fantastische biercultuur", zegt Weyts. "Daar hoort ook een bierbelevingscentrum van formaat bij". 

Drie jaar geleden startte de brouwerij, die al sinds 1833 aan de Mechelsesteenweg de De Koninck-bieren brouwt, met grootschalige verbouwingswerken. Grootste nieuwigheid is een interactieve tentoonstelling die het hele brouwproces toont en zelfs langs de zaal voert waar het amberkleurige bier wordt geboren. Opvallend is een gesprek op verschillende videoschermen aan de muur van een nagebouwd café, waarin de huidige en verschillende voormalige topstukken discussiëren over de geschiedenis van de brouwerij. En ja, er kan ook geproefd worden.

‘Ik wil dan internationaal meer uitpakken met dat heerlijke bierproeven’, aldus Weyts. We kunnen fier zijn, maar we kunnen dat ook toeristisch gaan vermarkten. Daarom ook de steun voor dit bierbelevingscentrum, dat we ook in het buitenland gaan promoten, onder meer tijdens handelsmissies. Het volstaat niet om enkel ‘s werelds beste en meest diverse bieren te brouwen, je moet ze ook in de markt zetten.’

De tentoonstelling zet ook andere bekende activiteiten van Antwerpen, zoals de diamant- en havensector, in de kijker.  Men hoopt jaarlijks op zo’n 100.000 bezoekers. Vanaf 1 september is iedereen welkom om een kijkje te nemen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is