N-VA betreurt dat minister Milquet hervorming verknoeit

Door Ben Weyts op 24 juli 2013, over deze onderwerpen: Politie

N-VA-Kamerlid Ben Weyts betreurt dat minister Milquet het plan-De Bolle op enkele belangrijke punten heeft gekelderd.

Na jaren van discussie en kritiek was er nu eindelijk een hervormingsplan dat kon rekenen op een brede steun en enthousiasme bij politie, justitie, politiek en vakbonden.

Die eenheid werd door de interventies van minister Milquet aan diggelen geslagen.

De reacties op het bereikte akkoord zijn dan ook verdeeld. De aanvaarding van het plan-De Bolle, zonder politieke aanpassingen, had een nieuwe start kunnen betekenen voor de federale politie. Het politiek vernuft van minister Milquet heeft er anders over beslist.

In de visie van de werkgroep, onder leiding van de commissaris-generaal en samengesteld uit vertegenwoordigers van zowel politie als justitie, voorzag men in de afschaffing van de twee directeurs (een gerechtelijke en een bestuurlijke) om onderlinge discussies over wie de baas is te vermijden en te zorgen voor eenheid van gezag.

De topadviseur inzake politie van minister Milquet herschreef het plan en keerde terug naar de twee directeurs, een gerechtelijke en een bestuurlijke. 

Hoewel Minister Milquet bekend staat als de minister van werkgroepen is het opmerkelijk dat ze nu gekozen heeft voor een rechtstreekse confrontatie met net die werkgroep die tot een breed gedragen besluit kwam.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is