Minister Weyts investeert volop in nieuwe fietspaden

Door Ben Weyts op 29 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Verkeersveiligheid, Infrastructuur en openbare werken, Fietsen, Verandering
Minister Weyts investeert volop in nieuwe fietspaden

Ook in tijden van besparingen wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts niet besparen op fietspaden. Zo maakt hij bijna anderhalf miljoen euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs gemeentewegen in Vlaanderen.

“Ik heb veel moeite gedaan om mijn investeringsbudgetten te vrijwaren. Een heel bewuste keuze”, zegt de minister, die de Vlamingen wil verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan. “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger”, stelt hij.

Het geld gaat naar 22 infrastructuurprojecten, verspreid over heel Vlaanderen. Concreet gaat het om vier nieuwe fietspaden in Antwerpen, vier in West-Vlaanderen, zes in Vlaams-Brabant en acht in Oost-Vlaanderen.

Meer fietsende pendelaars

Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file”, besluit Weyts. “De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is