Minister Weyts: “Goedkoop seniorentarief slaat aan”

Door Ben Weyts op 31 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbaar vervoer, De Lijn

Al 309.884 senioren hebben een jaarabonnement van De Lijn gekocht. Dat komt overeen met één op de drie aangeschreven 65-plussers (34,3 %): een pak meer dan de 200.000 à 250.000 abonnementen waar De Lijn op gehoopt had. “Het succes van die nieuwe tariefformule toont aan dat mensen gerust bereid zijn om een correcte bijdrage te betalen voor hun openbaar vervoer”, besluit Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Vanaf 1 september betalen senioren 50 euro voor een Omnipas 65+. “Een kleine bijdrage om een jaar lang gebruik te kunnen maken van circa 1100 bus- en tramlijnen”, stelt Weyts. “Zoiets vind je nergens anders. Het openbaar vervoer in Vlaanderen is dan ook beduidend goedkoper dan in onze buurlanden.” Voor mensen die het echt nodig hebben, is er een sociaal tarief dat nog twintig procent lager ligt. Reizigers met een beperking betalen geen enkele bijdrage.

Chipkaart

65-plussers worden bovendien de eerste gebruikersgroep die de MOBIB-chipkaart in gebruik neemt. Die is gebruiksvriendelijk en snel, want je moet ze niet meer in een kaartlezer stoppen. Het volstaat om de kaart voor het leestoestel te houden. Dankzij dat nieuwe registratiesysteem krijgt De Lijn ook een beter beeld van de reizigersstromen. Zo kan zij het aanbod op termijn beter afstemmen op de vraag.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is