Minister Weyts geeft startschot nieuwe campagne Jong Keukengeweld

Door Ben Weyts op 14 september 2015, over deze onderwerpen: Horeca, Jeugd, Toerisme, Vakantie
Minister Weyts geeft startschot nieuwe campagne Jong Keukengeweld

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft samen met Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de Vlaamse steden het startschot gegeven voor de zevende editie van Jong Keukengeweld. Dat culinaire initiatief promoot 58 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, die de toeristen moeten verleiden tot een bezoek aan Vlaanderen. “We hebben een wereldkeuken, dat verdient een wereldpubliek”, aldus Weyts.

Onderdeel van het initiatief is een actie waarbij jongeren voor een zacht prijsje kunnen proeven van een driegangenmenu van topkwaliteit en zo kennismaken met onze rijke culinaire cultuur. Die actie kent al enkele jaren een groeiend succes en bereikte vorig jaar meer dan 9000 jongeren. Ook de chefs zijn enthousiast. Daarom wordt de actie nu verlengd. In plaats van één campagneperiode van zes weken in het najaar, komen er twee van telkens vier weken. Boeken wordt makkelijker, omdat jongeren zich ook via smartphone of Facebook kunnen inschrijven. Om nog meer jongeren te bereiken, slaan Toerisme Vlaanderen en Studio Brussel bovendien de handen in elkaar. Er komt zelfs een heuse themaweek met als apotheose een StuBru-diner in een speciaal pop-uprestaurant.

Tot in China

Maar de imagocampagne heeft ook een sterk buitenlands luik. Zo wil Jong Keukengeweld de nieuwe generatie Vlaamse topchefs ook laten schitteren in het buitenland. Dit jaar wordt er sterk op China gemikt. “We moeten groot durven uitpakken. De hele wereld moet weten dat je hier in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en elke toog”, besluit minister Weyts.

De nieuwe selectie van Jong Keukengeweld-chefs vind je via www.jongkeukengeweld.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is