Minister van Dierenwelzijn trotse peter van olifantenkalfje Qiyo

Door Ben Weyts op 18 juni 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn
Qiyo

Dierenpark Planckendael is met de schattige Qiyo een olifantenkalfje rijker. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts is de trotse peter. "Ik het goede nieuws om 06.00 's ochtends vernomen", glundert de minister. Met een bak vol bananen, sla, wortelen en andijvie onder de arm kwam hij op babybezoek. "Ik ben al wel peter van enkele kinderen, maar één met zulke grote oren zit er niet bij".

Er werd in het dierenpark al een tijdje uitgekeken naar de komst van het zusje van Kai-Mook. Dinsdagnacht, omstreeks twintig voor twaalf, was het eindelijk zover. Onder het goedkeurend oog van de zes verzorgers en omringd door de andere vrouwtjesolifanten beviel mama Phyo Phyo van Qiyo, een flinke en vooral gezonde baby van 85 kilogram en één meter groot.

Qiyo staat voor 'gelukkige generatie'. Vorige maand moest Planckendael helaas afscheid nemen van het olifantje Baby Q, dat meteen na zijn geboorte erg verzwakt was. Dit keer verliep de geboorte gelukkig zonder problemen, en bleef het nieuwe kalfje gezond. Qiyo is duidelijk een blijvertje. 

Bekijk het verslag van VRT Journaal hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is