Meest duurzame toeristisch bedrijf van de wereld ligt in Vlaanderen

Door Ben Weyts op 6 juni 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft de Internationale Groene Sleutel Award 2016 overhandigd aan Kasteelhoeve Wange. Het seminariecentrum en gastenverblijf uit Landen wordt zo bekroond als ‘s werelds meest duurzame toeristisch bedrijf op het gebied van waterbesparing en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Kasteelhoeve Wange haalt het voor een natuurcentrum uit Wales en een vakantiepark uit Kroatië. "Om heel trots op te zijn", vindt minister Weyts. 

Het meest duurzame gastenverblijf ter wereld ligt in Vlaanderen. Kasteelhoeve Wange wordt bekroond voor de meest coherente en geïntegreerde oplossingen op het vlak van waterbesparing. “De jury was ook heel tevreden met de ambitie van de directie om de kasteelhoeve 100% CO2-neutraal uit te baten. Kasteelhoeve Wange is door haar inspanningen en voortrekkersrol een excellent voorbeeld voor de globale toeristische sector,” zegt Miriam Van Loon van Bond Beter Leefmilieu.

“Kasteelhoeve Wange haalt de hoofdprijs van de Internationale Groene Sleutel Award naar Vlaanderen en daar mogen we allemaal trots op zijn”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “De bekroning is helemaal verdiend. De toeristische sector in Vlaanderen staat bekend om zijn excellentie op elk gebied en scoort nu dus ook op ecologisch vlak. Kasteelhoeve Wange is echt ‘state of the art’ en een voorbeeld voor alle collega’s.”

Kasteelhoeve Wange kreeg al 5 jaar de Groene Sleutel van Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen en sleepte ook al een nominatie in de wacht als maatschappelijk verantwoord ondernemer bij Toerisme Vlaanderen. “Als wij dit kunnen realiseren met onze beperkte middelen, ligt dat binnen het bereik van iedereen. Het draait erom om als ondernemer elke keer opnieuw consequente keuzes te maken voor het milieu en onze gezondheid,” zegt Philip Van Kelst, grondlegger en bezieler van Kasteelhoeve Wange.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is