Meer financiële middelen voor meer aangepast vervoer

Door Ben Weyts op 24 juli 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het budget van het aangepast vervoer voor mindermobielen met 11,5%. Het geld wordt gebruikt om tegemoet te komen aan de stijgende vraag én om de laatste blinde vlekken in het systeem in te vullen. “We doen iets extra voor wie extra zorg nodig heeft”, zegt Weyts.

Het Vlaams openbaar vervoer heeft de ambitie om openbaar te zijn voor zoveel mogelijk Vlamingen. Tegelijk heeft Vlaanderen oog voor de groep reizigers die echt aangepaste zorg nodig heeft. Voor hen zijn er de Diensten Aangepast Vervoer (DAV’s), die vervoer op maat aanbieden aan mensen wiens mobiliteit ernstig beperkt is. Vlaanderen staat mee in voor de financiële ondersteuning van de DAV’s. 

Weyts maakt, bovenop de huidige 2,6 miljoen euro, 300.000 euro extra vrij voor de DAV’s: een stijging van wel 11,5%. Zo zorgt Weyts ervoor dat de dienstverlening kan groeien en kan inspelen op de toenemende vraag. Diensten zoals vzw Rolkar in Antwerpen en vzw MOBAR in Gent kunnen rekenen op extra middelen om hun werking uit te breiden. “We investeren in de bewegingsvrijheid van de meest kwetsbare reizigers”, zegt Weyts. 

Een deel van de middelen wordt gericht ingezet om de laatste blinde vlekken in het DAV-systeem in te vullen. Concreet zal er nog dit jaar een compensatieregeling komen voor het aangepast vervoer in Aalst, Brugge, Oudenaarde en Wetteren. Het DAV-systeem wordt zo eindelijk gebiedsdekkend voor heel Vlaanderen. “We investeren in nieuw aanbod waar dat echt nodig is”, besluit Weyts. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is