Meer aangepast openbaar vervoer voor mindermobielen

Door Ben Weyts op 24 juli 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Personen met een beperking
Meer middelen voor meer aangepast openbaar vervoer mindermobielen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het budget van het aangepast vervoer voor mindermobielen met 11,5 procent. Het geld wordt gebruikt om tegemoet te komen aan de stijgende vraag én om de laatste blinde vlekken in het systeem in te vullen. “We doen iets extra voor wie extra zorg nodig heeft”, zegt Weyts.

Minister Weyts maakt, bovenop de huidige 2,6 miljoen euro, 300.000 euro extra vrij voor de Diensten Aangepast Vervoer (DAV), die vervoer op maat aanbieden aan mensen met een ernstig beperkte mobiliteit. Dat is een stijging van het budget met wel 11,5 procent. Zo zorgt Weyts ervoor dat de dienstverlening verder kan groeien en kan inspelen op de toenemende vraag. Diensten zoals de vzw's Rolkar in Antwerpen en Mobar in Gent kunnen rekenen op extra middelen om hun werking uit te breiden. “We investeren in de bewegingsvrijheid van de meest kwetsbare reizigers”, zegt Weyts. 

Een deel van de middelen wordt gericht ingezet om de laatste blinde vlekken in het DAV-systeem in te vullen. Concreet zal er nog dit jaar een compensatieregeling komen voor het aangepast vervoer in Aalst, Brugge, Oudenaarde en Wetteren. Het DAV-systeem wordt zo eindelijk gebiedsdekkend voor heel Vlaanderen. “We investeren in nieuw aanbod waar dat echt nodig is”, besluit Weyts.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is